Mikor szükséges az UTP csatlakozó?

Szponzorált tartalom

UTP csatlakozó

Gyakran előfordul, hogy szükség van a LAN kábel hosszának megnövelésére vagy sérült részének javítására. Természetesen ilyenkor megpróbálhatjuk forgatni a csavart érpárú vezetékeket, de ez a művelet forrasztó pálcát és bizonyos képesítést igényel. A feladat egyszerűsítése érdekében, megoldást jelent az UTP csatlakozó igénybevétele.

Ez egy olyan összekapcsoló egység, ami a rézkábel magjait forrasztás nélkül elektromos érintkezésbe hozza. Az UTP csatlakozót különböző helyzetekben használják. Az egyik, amikor 2 Ethernet kábelt kell csatlakoztatni. Az olyan helyzetekben, amikor a LAN kábel két végét össze kell kötni, szintén az UTP csatlakozót használják.

Ebben az esetben a vezetékek átkapcsolásához el kell távolítani a doboz fedelét és a vezetékek színjelzését figyelembe véve, a speciális klipekhez kell őket telepíteni. A különböző kábelekhez használt csatlakozó modelljének kiválasztásakor figyelembe kell venni annak kategóriáját, mivel a kapcsolási jellemzőknek meg kell felelniük a hálózati adatátviteli sebességnek.