A klasszikus öntöttvas kandalló a keresett

Szponzorált tartalom

Öntöttvas kandalló

A tűz terjedésének megakadályozásához régen is vagy fémet, vagy pedig követ használtak. Emiatt ma is fénykorát éli az öntöttvas kandalló, amely biztonsági szempontból még mindig igen jól teljesít. Szokták mondani, hogy „az egyszerű jobb”, így van ez a kandallóknál is. Nem kell túlkomplikálni vagy túlgondolni a dolgot, hiszen amíg a régi módszerek tökéletesen működnek a maguk egyszerűségével, addig a változtatás csak egyfajta kísérletezgetés. Ha pedig a lakás kifűtéséről van szó, akkor senki sem akar saját bőrén próbálkozni. Az öntöttvas kandalló tökéletesen megfelel arra a célra, hogy meleget varázsoljon a szobába.

Mindemellett a vízteres kandalló még a meleg víz előállításában is sokat tud segíteni. Ennek is lehet a betétje öntött vas, de akár kerámia is. Ha jó árban szeretne kandallót vásárolni, akkor az öntöttvas kandalló Önnek való. Árban kedvező, a lemezkályháknál sokkal jobb teljesítménye van és a célnak megfelel. Maga a hely mérete, ahová szeretné beépíteni a kandallót, meghatározza azt, hogy mekkora a maximum méret, ami alatt keresgélhet.

Az öntöttvas kandalló mérete leginkább azt befolyásolja, hogy mekkora fadarabok férnek majd bele. A kandalló ár tehát összetett, hiszen több tényező is befolyásolja. A kandallóbetét típusa is több tízezres árkülönbséget ad két ugyanakkora termék között, hiszen míg az egyik kevesebb ideig képes a hőt megtartani, addig a másik tovább képes melegíteni. Ez nem mindegy akkor, ha nem szeretne sokszor a tűzre rakni.

Ha így van, akkor válassza a lehető legnagyobb kandallót, ami még befér a tervezett helyre és kerámiabetéttel van ellátva, ugyanakkor az üvegajtaja is jól szigetel. Ez a három dolog, ha megvan, akkor ne nézze, hogy mekkora a kandalló ár, hiszen hosszú távon sokszorosan megtérül majd a befektetés! Ugyanis, ha a mostani árakat nézi, akkor tudhatja, hogy sokszor vannak akciók és leárazások, sőt, néhány év múlva nem is annyi lesz annak a szerkezetnek az ára, amit most megvásárolt. Így tehát a pillanatnyi kandalló ár lényegtelen ahhoz képest, hogy mit tud adni éveken keresztül Önnek és családjának.