Hormonok építését segíti a méhpempő

Szponzorált tartalom

méhpempő
méhpempő

Igazi elixírnek számít a méhkirálynő eledele és ez csak az ő kiváltsága a kaptáron belül. A fiatal méhek életük első három napjában falatozhatnak a csemegéből, utána már virágport és mézet fogyasztanak. A méhpempő értékes hatóereje már innen is sokat sejtet. A méhkirálynő ennek az alapanyagnak köszönhetően tud szépen fejlődni és tovább élni, akár 4 évig is, míg a többi dolgozó méh alig éri meg a 6 hónapos kort. Gyógyászati szerepét alig a hatvanas években fedezték fel és azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

A tiszta méhpempő nem más, mint a dolgozó méhek garatmirigy váladéka. Táplálék kiegészítőként fogyasztható. A méhpempő tárolása és fogyasztása egy speciális eljárás segítségével történik. Színe fehéres, állaga zselés, íze pedig enyhén cukros, savanyú és egyben szúrós. Ahogy telik az idő, egyre sűrűbbé válik. Színe elváltozhat, ha közvetlenül érintkezik a levegővel. A friss méhpempő fő hatóanyagaiból az emberi szervezet hormonokat épít. A szervezet saját maga dönti el, hogy éppen milyen típusú hormonra van szüksége és annak megfelelően kezdi el kifejteni a hatását.